Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

US Airways palus pankrotikaitset

Romet Kreek 14. september 2004, 00:00

Odavlennufirmadele konkurentsis alla jäänud US Airways palus juba teist korda pankrotikaitset. Firma ei jõudnud palgaläbirääkimistel töötajatega palgakulude vähendamiseni. Ka nafta hinna tõus pole ettevõttele hästi mõjunud. Firma aktsia hind kukkus eile 45 protsenti, 0,81 dollarile.

Kütusefirmade aktsiate hinnad olid eile kella 18ks kerkinud. Tõusu toetas orkaani Ivan lähenemine USA rannikule, mis turuosaliste hinnangul võib segada tankeriliiklust Mehhiko lahel ja tõsta nafta hinda.

?Nafta hind on aktsiaturule ja majandusele 800naelane gorilla,? ütles Boston Advisorsi investeerimisjuht Michael Vogelzang Bloombergile. ?Kütusehindade muutus on aktsiaturul suur teema.?

Maailma suurima börsil kaubeldava naftakompanii Exxon Mobili aktsia hind oli eile kella 18ks tõusnud 0,4 protsenti, 47,54 dollarile.

Nafta hind oli eile kella 18ks kerkinud New Yorgis 1,7 protsenti, 43,55 dollarile barrelist. Orkaan Ivan võib tabada USA Alabama ja Florida osariiki neljapäeva hommikul. Läinud kuul laastasid piirkonda orkaanid Charley ja Frances, põhjustades miljardite dollarite suurust kahju.

USA peamised indeksid olid kella 18ks tõusnud 0,1 kuni 0,9 protsenti. Suurima tõusuga oli peamistest indeksitest Nasdaq.

Euroopa börsidel valitses eile positiivne meeleolu. Suurtest Euroopa börsidest paistis silma Saksamaa. Saksamaa standardaktsiatest koosnev DAX-indeks oli eile kella 18ks tõusnud 1,5 protsenti, 3946 punktile. Tugevasti ülespoole liikunud aktsiate seas domineerisid Bayer, Infineon ja SAP. Aktsiaturu tõusu toetasid firmaspetsiifilised uudised. Suurtest Euroopa aktsiaturgudest oli kehvim London.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing