Fidelity ostis suure portsu Google?it

ÄP 15. september 2004, 00:00

Uudisteagentuuri Bloomberg andmetel on teada, et 1,83 miljonit Google?i aktsiat omab Fidelity Growth Company Fund. Kas Fidelityl on Google?i aktsiaid ka teistes fondides, teada ei ole.

Caris & Co. analüütiku David Carrity sõnul veenab Fidelity oma ostuga investoreid Google?i aktsiat ostma. ?Fidelity huvi Google?i vastu võib mõjuda positiivselt ka teistele sama sektori aktsiatele, nagu Yahoo! ja Ask Jeeves,? ütles Carrity.

Soleil Securitiesi analüütiku Laura Martini hinnangul võib fond toetada Google?i aktsiat viis kuud, kui ta jätkab turule tulevate aktsiate ostu.

Google?i töötajatel ja investoritel, kes olid ettevõtte aktsionärid juba enne avaliku emissiooni, on kuni 180päevane aktsiate müügi piirang. Esimene nn piiranguperiood lõppes 2. septembril, mil võidi turul maha müüa 4,67 miljonit aktsiat. 16. novembril võib turule tuua aga veel 39,1 miljonit aktsiat. See peaks enam kui kahekordistama vabalt kaubeldavate Google?i aktsiate arvu. Osa analüütikute sõnul võib see põhjustada aktsia hinna languse.

Google tuli börsile möödunud kuul, korraldades 1,92 miljardi dollari suuruse aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing