Matsalu loodusfilmide festival käsitleb ka looduse ja inimese suhete pahupoolt

ÄP 17. september 2004, 00:00

23.?26. septembrini toimub Lihulas ja Penijõel teine Matsalu loodusfilmide festival. Teist aastat toimuv festival on kavandatud septembri viimasele nädalavahetusele, kui Matsalut läbib lindude üleränne. 39 filmi võistlevad kahes teemakategoorias ? ?Linnud looduses? ning ?Inimene looduses?.

Festivali filmiprogrammi juhi Ago Ruusi sõnul kujunes selleaastase kava üheks märksõnaks tahtmatult ?viimane?. Looduse ja inimese sassis suhted, hääbuvad traditsioonid ja ametid on mitme filmi peateema. Festivali filme on lisaks Lihula kultuurimaja saalile võimalik kõikidel päevadel oma soovi kohaselt vaadata ka videotoas.

Lisaks võistluskavale näidatakse festivalil loodusfilmide retrospektiive, loodusfotosid ning korraldatakse seminare ja töötubasid. Fotonäitustel Lihula muuseumis ja kultuurimajas ning Matsalu rahvuspargi keskuses Penijõel on eksponeeritud Eesti ja Soome loodusfotograafia tippude tööd. Näidatakse slaidiprogramme, osaleda saab loodusfoto töötubades Hannu Hautala ja Lassi Rautiaineni juhendamisel.

Päevapilet maksab 25 krooni ning kehtib nii filmiseanssidel kui ka fotonäitustel. Korraldajate sõnul pole töötubadesse registreerimine tingimata vajalik.

Tallinnast saab Matsalu festivalile sõita Looduse Omnibussiga, mis väljub rahvusraamatukogu eest reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 7.30. Lisaks festivalile käiakse ka Matsalu linnutornides ja maastikel. Infot Looduse Omnibussi kohta saab telefonidel 648 1740 ja 56 476 297. Festivali täpne programm: www.matsalufilm.ee

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing