Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Sotsidele ei meeldigi kõigi võrdne kohtlemine?

Aili Sandre 20. september 2004, 00:00

Arusaamatu on sotsiaaldemokraatide mure, et tulumaksumäära alandamisest võidavad vaid suurepalgalised (vt nt Postimees, 15.09.). Tegelikult ei võida sellest praegu ei suure- ega väikesepalgalised. Me saame rääkida vaid tulupuudujäägi ? kui kasutada Rahvaliidu kõnepruuki ? katmisest.

See paariprotsendiline maksumäära kärbe ja maksuvaba miinimumi tõstmine teevad tasa selle, mille enamik palgasaajaid kaotas pensioni teise samba sissemaksete ja töötuskindlustusmakse tõttu. Võit on tegelikult võrdne kohtlemine: olenemata konkreetse palga suurusest saavad need kohustuslikud maksed tulumaksukergendusest kõigil kaetud. Sotsidele ei istu see põhimõte?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing