Vivacolor toob värvitootmise Lätist ära

ÄP 21. september 2004, 00:00

Läti tehase sulgemine on tingitud alküüdvärvide nõudluse vähenemisest. Läti alküüdvärvide tehases asunud silikaatvärvide tootmisliin alustab järgmise aasta algusest tegevust Eestis.

Tegu on Tikkurila kontserni ainukese silikaatvärvide tootmisliiniga, kus toodetakse silikaatvärve kogu Tikkurila kontserni jaoks.

Vivacolori turundusjuhi Jaana Pärna sõnul mõjub emafirma otsus tootmistegevuse ümberkorraldamise kohta Eestile positiivselt, sest lisandub tootmist ning suureneb ka Tikkurila toetus tootearendusele. ?Seni oleme Eestis tootnud peamiselt vesialuselisi värve. Prognoosi kohaselt toodame aga järgmisel hooajal lisaks üle 600 000 liitri silikaatvärve,? sõnas Pärn. Ta lisas, et enamik silikaatvärvidest läheb ekspordiks Norrasse, Rootsi, Soome ja Poola.

Tootmise konsolideerumise põhjusena nimetas Vivacolori turundusjuht kogu maailmas levivat trendi, mille kohaselt väheneb vesialuseliste värvide arvel alküüdvärvide osa müügis. ?Inimesed eelistavad üha enam vesialuselisi tooteid, mis kuivavad kiiresti, ei lõhna ja on keskkonnasõbralikumad,? selgitas Jaana Pärn.

Läti tehas andis tööd 25 inimesele, tegutsemist jätkab müügi- ja turundusorganisatsioon. Edaspidi tulevad Vivacolori kaubamärgiga alküüdvärvid Tikkurila Soome tehasest ja vähesel määral ka Poolast.

Muudatused silikaat- ja alküüdvärvide tootmises ei too endaga kaasa muudatusi Vivacolori toodete sortimendis, kvaliteedis ega tarnetingimustes, samuti ei ole Vivacoloril esialgu plaanis suurendada tööjõudu ega laiendada tootmisruume.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:44
    Otsi:

    Ava täpsem otsing