Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Converse ketside kõva müük tõstis Nike kasumit

21. september 2004, 14:35

Converse ketside ja kallite kergejõustiku- ja korvpallitossude tugev müük aitas Nike`i kvartalikasumil kasvada veerandi võrra.

Möödunud aastal 305 miljoni dollari eest Converse`i ära ostnud Nike <GR#US.NKE> tõi enne uut kooliaastat välja rohelised ja roosat värvi Chuck Taylor ketsid, kirjutab uudisteagentuur Reuters. Sporditarvete tootja tegevjuhi Phil Knight sõnul aitas naistele mõeldud Shox tossude ja uuenduskuuri läbi teinud Chuck Taylor ketside müük tõsta ettevõtte käivet USAs ehk põhiturul 12%.

31. augustil lõppenud majandusaasta esimese kvartali kasum ulatus sporditarvete tootjal 1,21 dollarini aktsia kohta ehk 326,8 miljoni dollarini. Analüüsikeskuse Thomson First Call andmeil ootasid analüütikud keskmiselt kasumiks 1,11 dollarit aktsia kohta.

USAst saadud tellimused olid Nike`l viimase seitsme aasta suurimad, ulatudes 1,4 miljardi dollarini.

?See oli tõeline kasumiüllatus ? nad lõid meid 10 sendiga. Ma ei mäleta, et keegi oleks viimasel ajal suutnud prognoose sellise marginaaliga lüüa,? ütles D.A. Davidson Co analüütik Mitch Kummetz. Kummetzi sõnul olid parema tulemuse taga paranenud sidemed jaemüügifirmaga Foot Locker ja olümpiamängude tõttu uuenenud huvi jalanõude vastu.

Spordikaupade müüja kvartali käive kasvas möödunud aastaga võrreldes 18% ning ulatus 3,02 miljardi dollarini.

Eile sulgus Nike aktsia New Yorgi börsil 78 dollaril ehk ligi 2% kõrgemal kui päev varem. Aastaga on väärtpaber tõusnud 27%.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing