EPL: Hauaplatsid muutuvad üle Eesti tasuliseks

21. september 2004, 07:47

Matmine muutub kallimaks, kui Riigikogu toetab ministeeriumide, omavalitsuste ja luteri kiriku ühisettepanekut seada sisse hauaplatsi kasutamise tasu.

Äsja valminud kalmistuseaduse eelnõu järgi tohib 2005. aastal küsida ühe hauaplatsi eest kuni 850 krooni. Nimetatud summa peaks mõne aastaga kerkima 1000 kroonini, kuna maksimumhinna piir on seotud tulumaksuvaba miinimumiga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kalmutasu sätestamist põhjendavad seaduse autorid rahapuudusega, mistõttu jätab soovida Eesti surnuaedade heakord. ?Tagada tuleb inimeste kindlustunne, et matmine pole vaid rikaste eesõigus,? selgitavad nad ülemmäära kehtestamise vajalikkust eelnõu seletuskirjas. Tasulise platsi kasutusaeg on eelnõu järgi vähemalt 25 aastat, kuid kalmu hooletusse jätmise korral saab lepingut ka varem lõpetada.

Lahkunute omastelt kogutavat raha tohib kulutada vaid kalmistu tarbeks. ?Raha läheb kalmistute hoolduseks. See aeg on möödas, kui asju sai tasuta,? ütles Tarko Tuisk siseministeeriumi õigusosakonnast. Tema sõnul võib tasu ülempiir ka muutuda, täpsed tasud jäävad linnade ja valdade otsustada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing