Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Aretustöö on keskkonnavaenulik?

Mati Feldmann 23. september 2004, 00:00

Eesti hääletas ühena vähestest (koos Suurbritannia, Hollandi ja Soomega) geneetiliselt muundatud maisi lubamise poolt Euroopa Liidu turule. Ilmselt oli see ränk pühaduseteotus, mille palk tituleerimine keskkonnavaenulikuks riigiks.

Minu arvates ei ole ?häbiväärsel? geneetilisel muundamisel ja ennastsalgaval aretustööl muud vahet kui muutuste kiirus. Munk Mendel ristas terve elu kloostriaias hernetaimi ja pani sellega aluse geneetikale. Soovitud omadustega sortide ja tõugude aretustöö on nõudnud kannatlikkust ja võtnud aastasadu ja -tuhandeid. Kui Mendelist alguse saanud geneetika võimaldab nüüd soovitud muutusi kiirendada, oleme ühtäkki hirmul. Tõsi, kraavi võib kirka ja labidaga kaevata, kui kopp tundub liiga hirmuäratav.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing