Riia lennujaama kritiseeritakse diskrimineerimise eest

23. september 2004, 09:36

Rahvusvaheline õhutranspordi assotsiatsioon IATA kritiseerib uut hinnapoliitikat, mis jõustub Riia lennujaamas 1. novembrist.

See näeb ette lennujaamamaksude alandamise lennufirmadele, mis teenindavad aastas vähemalt 50 000 ? 250 000 reisijat. IATA, mis ühendab enam kui 270 lennukompaniid, väidab oma kirjas Läti sideministeeriumile, et taoline praktika on vastuolus ELi konkurentsireeglitega, kuna ei taga kõigile lennufirmadele võrdset kohtlemist, kirjutas tänane Biznes Baltija.

Praegu kvalifitseeruks soodustustele vaid airBaltic, samad tingimused on lubatud ka Iiri odavlennukompaniile Ryanair, mis alustab Riiast lende 31. oktoobrist.

Läti sideministeeriumis probleemi ei nähta ? miski ei takista ka teistel lennukompaniidel Riiga sama palju reisijaid toomast. Ministeeriumi lennutranspordi osakonna juhi Arnis Muizhnieksi sõnul ei ole IATA arvamus siduv, vahendas leht.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing