PM: Streikivad vedurimehed ennustavad tõsist tüli

27. september 2004, 08:00

Vedurimeeste ametiühingu esimees Heino Rüütel kinnitas eile õhtul, et streik võib muutuda hullemaks kui Lihula monumendi mahavõtmisel juhtunu.

«Olukord läheb hullemaks,» nentis Rüütel Tapa depoos vedurimeeste keskel seistes, kirjutab Postimees. «Kõik 30 brigaadi ehk 60 inimest, kes pidid graafiku järgi tööle tulema, pääsesid territooriumile küll sisse, aga öeldi, et homme pole enam vaja tulla.»

«Kui uusi vedurijuhte homme depoosse sisse ei lasta, saab tööandja öelda, et vedurijuhid ei streigi, ja võimalus meid kohtusse anda ongi olemas,» selgitas Rüütel.

Rüütel lisas, et kui järgmise vahetuse mehi territooriumile ei lubata, jäävad depoosse eelmise vahetuse mehed. Naised toovad neile süüa ja ongi kõik. «Aga meie streigime kõigest hoolimata seni, kuni meie nõudmised täidetakse.»

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Priit Koff kinnitas, et ühtegi vedurijuhti ei takistata oma tööterritooriumile sisenemast ning mingitest streigimurdjatest ei saa juttugi olla.

«Korraldasime lihtsalt oma töömetoodikat ümber,» selgitas Koff. «Kasutatakse pikemaid rongikoosseise, tehakse vähem peatusi ning Oktoobriraudtee (Loode-Venemaal tegutsev raudteekompanii ? toim.) rongid sõidavad Tartu piirijaamani välja. Ka kuugraafikuid pole ümber tehtud, muudetud on lihtsalt järgmise päeva graafikut, kus olid kirjas streikijate nimed.»

Samas tunnistas Koff, et streik on muutumas võrdlemisi julmaks, näiteks pidi Eesti Raudtee karmistama turvameetmeid, et kaitsta streigiga mitte liitunud vedurijuhte streikijate ähvarduste eest.

Tartus kutsusid streikijad politsei kontrollima Oktoobriraudtee vedurimeeste dokumente, vihjates, et nad töötavad Eestis ebaseaduslikult. Lõuna prefektuuri avalike suhete juhtivspetsialisti Kadri Palta sõnul olid Vene vedurijuhtide dokumendid aga korras.

Nädalavahetusel jätkus Eesti Raudteel kaubavedu, häireid esines graafikust kinnipidamisel. Edelaraudtee vedurijuhid lõpetasid eile streigi ja ettevõtte rongid sõitsid plaanipäraselt.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing