EPL: autonumbrilt kaovad ülevaatuskleebised

30. september 2004, 07:59

Sõidukite numbrimärkidele ei ole enam ülevaatuse kehtimist näitavat tähist vaja.

Autoregistrikeskuse tehnoosakonna juhataja Andres Sootsi sõnul ei ole kleebiseid 1. oktoobrist tarvis, sest üha arenev infotehnoloogia võimaldab sõiduki ülevaatust nendetagi täpselt kontrollida, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kleebiste kadumine on üks osa üleminekust uutele Euroopa Liidu numbrimärkidele, aga teisalt on suurendatud liiklusjärelevalvet nii politsei kui ka autoregistrikeskuse poolt ja juba praegu kontrollitakse auto ülevaatuse kehtivust vastavatest andmebaasidest,? selgitas Soots.

Aastaid kasutusel olnud kleepsusid hakati tarvitama eesmärgiga, et liiklusjärelevalve teostajal oleks võimalus tuvastada ülevaatuse kehtivust sõidukit kinni pidamata.

?Üsna tavaline oli see, et numbrimärgile pandi kleepekas, kuid sõiduk polnud ülevaatusel käinud. Nüüd sellist võimalust pole ja aastaid on tehtud topeltkontrolli, kus sõiduki ülevaatuse kehtivust on kontrollitud autoregistri andmebaasist,? lisas Soots.

Kui tavapolitseinik saab sõiduki ülevaatuse kehtivust tuvastada politseikorrapidaja kaudu, siis üle aasta tegutsevatel julgestuspolitsei liikluspatrullidel on kasutada sülearvuti ja e-politsei infosüsteem, kust vajaduse korral saab mõne sekundiga kindlaks teha autojuhi isiku, tema sõidukijuhtimisõiguse, kehtivad haldusõigusrikkumised ja ka sõidukit puudutavad andmed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing