Välisketid avastavad Tallinnas Õismäed

Andres Kärssin 01. oktoober 2004, 00:00

35 000 elanikuga Haabersti linnaosa südames, Väike-Õismäe paneelelamutest koosneva elurajoonis tegutses seni üksikkaupluste kõrval ainsa suure ketina Säästumarket Bentoni keskuses. Talle sekundeerisid vahetus naabruses asuv Järveotsa toidupood ning nn Õismäe ringil asuvad Meelespea, Kullerkupu ja Nurmenuku.

Eile avasid kinnisvarafirma Arco Vara ja Rimi Eesti uuendatud Nurmenuku keskuses Rimi kuuenda supermarketi. Rimi Eesti juhataja Karmo Kaas-Lutsbergi sõnul osutus Nurmenuku kauplus Emori viimatise jaeseire põhjal Õismäe populaarseimaks supermarketiks ja seda kohta tahetakse ka edaspidi hoida. Varem oli Nurmenuku poe omanikuks perekond Dudkinitele kuuluv AS Roadrunner Estring.

Naaberkonkurente iseloomustades ütles Kaas-Lutsberg, et ASi Dzebeti hallatava Kullerkupu poe ja turu juures on supermarketi osa tagasihoidlik. Pigem lähipoena vaadeldavas Kullerkupus on sortiment väike. Sama kehtib tema sõnul ka Meelespea poe kohta. ?Pikemas perspektiivis sellised üksikpoed ketistuvad, nad ei suuda oma hinnatasemega võistelda,? tõdes Rimi Eesti juht.

Peagi peaks tulema Kullerkupu poe pinnale Leedu VP Marketile kuuluv discounter-kett T-Market. Samuti on leedulastel huvi Meelespea poe vastu. ?Pakkumisi on teinud nii VP Market kui ka Comarket,? ütles Meelespea poe omanikfirma Alefi Kaup ASi ainuaktsionär Valeri Jakovlev. Ta lisas, et seni pole VP Marketi tehtud ettepanekud talle sobinud. Pigem on Alefi Kaup ise laienemas, asudes tegutsema Lilleküla kauplusse.

T-Marketi võimaliku asumise kohta Kullerkupu ja Meelespea kauplusesse lausus Jakovlev, et VP Marketi esindajate sõnul ei tekitaks see mingit segadust ? kummalgi poel oleks oma kliendid ja nad omavahel ei konkureeriks. VP Marketist ei õnnestunud Äripäeval eile kommentaari saada.

Järveotsa kaupluse hoone ja samas kõrval asuva kaubakeskuse omaniku Benton Kinnisvara teatel on välisketid neiltki poepinda küsimas käinud. Kuid kuna keskus on sada protsenti täis ja üürnikega ollakse rahul, siis pole asi kaugemale läinud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing