Riigikontroll: sadamatest väljuvad laevad reostavad Läänemerd

05. oktoober 2004, 13:59

Laevajäätmed satuvad riigi tegevusetuse tõttu Läänemerre, teatas riigikontroll.

Eesti sadamaregistris on 21 sadamat, mida külastab aastas 27000 laeva. Sadamavaldajal lasub kohustus prügi vastu võtta, kuid seadus ei sätesta prügi vastu võtmise korda. Sealt tulenevalt võtavad sadamad prügi vastu erinevalt või on kohustuse edasi delegeerinud.

Kuigi sadamad asuvad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas, vastutab Läänemere keskkonnakaitse konventsiooni ehk Helsingi konventsiooni täitmise eest keskkonnaministeerium. Seni pole ministeerium aga oma rolli rahuldavalt täitnud, leidsid riigikontrollijad.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning keskkonnaministeeriumi vahel on kokku leppimata isegi see, kes sadamates jäätmetega seonduvat kontrollib. Puuduvad sanktsioonid laevadele, kes lahkuvad sadamast pilsivett, reovett ja olmeprügi ära andmata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing