Savisaar jäi kahe tule vahele

Inno Tähismaa 07. oktoober 2004, 00:00

Eile alustas Reformierakond Tallinnas teravat rünnakut Savisaare vastu, kui pidas konsultatsioone Res Publica ja Rahvaliidu esindajatega linna 2005. aasta eelarve küsimustes.

Savisaar reageeris eile linnavalitsuse pressikonverentsil sama karmilt. ?Teid ei huvita ilmselt reklaampinnad ega Laia tänava komisjon,? pöördus Savisaar kohe pressikonverentsi algul kohale tulnud paarikümne ajakirjaniku poole, ?vaid Tallinna koalitsiooni saatus.?

Savisaar ütles, et talle pole selge, millega on tegu, kas läbirääkimistega uueks koalitsiooniks või konsultatsioonidega eelarve üle. ?Keskerakonna käed on vabad. Me räägime uuest poliitilisest olukorrast,? kommenteeris Savisaar varianti, kui Reformierakond praegusest võimuliidust lahkub.

Savisaar meenutas, et kolm aastat tagasi, kui linnapea oli Tõnis Palts, lahkus Reformierakond võimuliidust Isamaaliiduga. Toona oli selle hinnaks Siim Kallase peaministri koht. ?See on ajend Ansipi peaministriks tegemiseks,? püüdis Savisaar aimata praeguse vastasseisu sisu, ?või kättemaks Tsahkna sunnitud lahkumise eest.?

Reformierakondlased lükkasid eile ümber koalitsiooni lõhenemise jutud. ?See on üks Edgar Savisaare mitte eriti õnnestunud nali,? kommenteeris Reformierakonna juht Andrus Ansip oma poliitilise rivaali seisukohavõttu. ?Taolisi läbirääkimisi ei käi,? kommenteeris Ansip võimalikku analoogiat minevikuga, ?välistan selle kategooriliselt.?

Ansipi sõnul ei saaks kolme aasta tagused sündmused praegu korduda, sest Keskerakonda pole praegu üleriigilises koalitsioonis. ?Ikka on kergem seletada asju maaväliste nähtustega kui peeglisse vaadata,? lisas Ansip.

Eile õhtul kohtusid eelarve küsimuses Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu Tallinna piirkonna juhid. Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus ütles, et mingeid tulemusi kohtumisel veel eile polnud, lihtsalt tutvustati üksteisele oma seisukohti.

Pentuse sõnul on veel vara öelda ka seda, kas Res Publica ja Rahvaliidu nägemus on Reformierakonnale vastuvõetavam kui Keskerakonna oma.

Savisaar viitas eile sellele, et Reformierakond olevat Res Publicalt nõudnud uues koalitsioonis enam abilinnapeade ja ametite juhtide kohti kui praegu. Eile ei kinnitanud seda ei Pentus ega Res Publica Tallinna piirkonna juht Sven Sester.

Võimalikku uut linnapea kandidaati eile välja ei toodud. Tallinna abilinnapea, reformierakondlane Peep Aaviksoo ütles, et ta ei kommenteeri, kes on uus linnapea kandidaat. ?Jätaks selle spekuleerijatele,? lisas ta.

Täna jätkuvad Reformierakonna konsultatsioonid tuleva aasta Tallinna eelarve osas opositsioonierakondade esindajatega. Samuti kohtuvad Reformierakonna esindajad täna Keskerakonna poliitikutega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:47
Otsi:

Ava täpsem otsing