Metamorfoos Draamateatris, 86. hooaeg avaneb kinoteatrina

08. oktoober 2004, 00:00

Teatris hakataksegi näitama tõelist kino ehk tulevane uuslavastuste rida on üles võetud tselluloidlindile coming- soon-võtmes ning juugendmaja atmosfäär on totaalselt muutunud - sellest on saanud filmiplakatite ja punase vaibaga kinoteater! Kõik võivad uudistama tulla!

Kes tulevad, neil on võimalus osta soodushinnaga kõiki müügil olevaid pileteid ning avada koos kunstnike ja näitlejate-fotograafidega näitusi. Nimelt on seina riputatud kahe draamalase fotod - Taavi Teplenkov esineb oma väljapanekuga teatri keldrikorruse baaris ja garderoobiruumides ning Harriet Toompere päris uues kohas, uue maalisaali ees paekiviseinal. Fuajee ja teise korruse puhveti on enda alla võtnud Andres Toltsi 55. sünnipäeva näitus "9 maali". See on esimene Draamateatri ja Kunstnike Liidu ühisprojekti "Teatrigalerii" väljapanek. Kokku on lepitud kunstnike isikunäituste korraldamises, mis haakuvad aastaringselt esietenduste teemadega. Õhtul on kavas anda topeltpauk. Teater avab oma uue saali - maalisaali Andrus Kivirähki kirjutatud ja lavastatud tükiga "Aabitsa kukk", milles ainuosa Tõnu Ojal. Kell kaheksa õhtul esietendub Tiit Ojasoo tänapäevane Shakespeare'i tõlgendus "Julia", mis raputab sisuliselt, kuid rokib ka vormiliselt, sest lavastust saadab otse ansambel Leningrad - võru murdes esinev punk-, rokk-, polkastiili segav bänd. Uus hooaeg tõotab teatrigurmaanidele aga veelgi palju maitsvat! Järgmisena tuleb lavale Edward Albee viimane, seni kõige julgem ja provokatiivsem näidend pärast "Kes kardab Virginia Woolfi?" ehk üks hoopis teistmoodi armastuslugu "Kits". Selles esitab Ain Prosa "puhta hingega" peategelase abil küsimusi tolerantsuse ja armastusega seotud ühiskondlike tabude kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing