Tartus jätkub Volkswageni-hullus

Tõnu Tramm 08. oktoober 2004, 00:00

Juba mitmeid aastaid on müüduim auto olnud seal Volkswagen, teisel kohal on aasta kokkuvõttes teine Saksa tootja, Ford. Toyota leiab alles Honda ja Peugeot' järel 5. kohalt.

Volkswageni edukas müük jõudis nädala eest ka konkreetse sihtmärgini, nimelt ulatati möödunud reede õhtul ööklubis Patttaya pidulikult üle autovõtmed tuhandendale uue Volkswageni ostjale Tartus. Auto müüdi küll Tartu autonäituse ajal, kuid Volkswageni esindaja Tartus, AS Aasta Auto, pidas seda sündmust pidulikuma tähistamise vääriliseks.

Tähelepanuväärne on seegi, et VW müügiedu ei tulene üksnes endisaegsest inertsist, vaid VW on võrreldes möödunud aasta üheksa kuuga ka suurim tõusja. Kui mullu müüdi Tartus 143 uut Volkswagenit, siis tänavu juba 181. See teeb müügikasvuks 38 protsenti. Teine suurim kasvaja on Renault 31 protsendiga, kolmas Ford 26 protsendiga. Kõige rohkem on Tartus müük kahanenud Peugeot'l (-42%), Ladal (-39%) ja Citroenil (-36%).

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:47
Otsi:

Ava täpsem otsing