Veoteenuse hind lähikuudel ei tõuse

ÄP 12. oktoober 2004, 00:00

Eesti Konjunktuuriinstituudi andmeil on edukate transpordifirmade osakaal augusti jooksul transpordisektoris on vähenenud. Nõudlus jäi viimastel kuudel samaks pooltel ettevõtetel, kuid kuust kuusse on rohkem firmasid informeerinud nõudluse vähenemisest.

Teenuste müük ei ole langustrendile pöördunud, müügi suurenemisest teatas augustis 35% ning vähenemisest 23% firmadest. Töötajate arv on viimastel kuudel harus tervikuna suurenenud.

Lähikuude prognoos on optimistlikum kui juulis, nähes ette paremat turusituatsiooni. Firmade hinnangul on oodata nõudluse soodsamaks muutumist järgneva kolme kuu jooksul. Nõudluse kasvule loodab üle kolmandiku firmadest, langust ennustab 28% firmadest.

Jätkuvalt plaanivad firmad suurendada töötajate arvu, kuid juulikuu küsitluse kohaselt on probleeme sobiva tööjõu leidmisega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing