Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Esma Auto loobub Naissaare raudteest

ÄP 13. oktoober 2004, 00:00

Mazdade maaletooja AS Esma Auto taotleb Viimsi vallalt Naissaare raudtee rendilepingu tühistamist, sest saarel ebaseaduslikku raiet teinud AS Sanora on raudtee lõhkunud, kirjutab Äripäev viis aastat tagasi.

?Oleme saatnud kirja Viimsi vallavalitsusele, et tahame raudteest loobuda,? selgitas Esma Auto juhatuse esimees Ralf Õng. Sel suvel selgus, et raiefirma Sanora oli saarel teinud ebaseaduslikku raiet umbes poole miljoni krooni eest, lisaks oli ta palgikoormate vedamisega ja palkide liipritel hoidmisega rikkunud unikaalset tsaariaegset raudteed.

?Meie jaoks oli Sanora tegevus force majeure, mis annab aluse rendileping teatud ulatuses tühistada ja rendisummat selle võrra vähendada,? ütles Õng.

Hetkeseis: Esma Auto on viis aastat hiljem huviorbiidis sellega, et on müüdud Soome firmale Inchcape Motors Finland OY. Aga Naissaare raudtee käimapanemise plaanid olid ilmselt liiga suurejoonelised. Ehk huvitas raudtee hoopis soomlasi?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing