PM: Politsei arreteeris keskerakondlasest ametniku

19. oktoober 2004, 08:27

Keskkriminaalpolitsei vahistas Lasnamäe linnaosa ametniku ja rahvakohtuniku Paavo Pettai (59), kes vahendas nende uurijale 50 000kroonist altkäemaksu.

Keskerakonda kuuluv Pettai, kes 1990ndate lõpus oli Lasnamäe linnaosa vanema Pavel Starostini asetäitja ja töötas nüüd sama linnaosa avalike teenuste ja sotsiaalala nõunikuna, arreteeriti neljapäeval vaid mõni tund pärast seda, kui ta oli kohtunud ühe keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude uurijaga ja andnud talle 4000 USA dollarit (umbkaudu 50 000 Eesti krooni) altkäemaksu, kirjutab Postimees.

Seda, et altkäemaksu vastuvõtmine oli tegelikult kohtunike loal korraldatud lavastus, ei suutnud Pettai läbi näha hoolimata sellest, et on ise varem aastakümneid miilitsas töötanud.

Postimehele on väidetud, et Pettai süüdistas esimestel ülekuulamistel altkäemaksu andmises oma endist ülemust Starostini, väites, nagu olevat just viimane palunud tal uurijale rahapaki üle anda.

«See on mulle uudis, kuidas see saab võimalik olla, see on ju absurd,» kommenteeris Keskerakonna liige ja Lasnamäe halduskogu esimees Starostin Postimehele. «Ma pole tema (Pettai ? toim.) vahistamisest isegi midagi kuulnud. Ma ei tea sellest midagi.»

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel pidi uurija vastutasuks altkäemaksu eest vabastama tema uurida olnud kriminaalasjas arestitud varad ? maasturi, kaatri ja kaks skuutrit. Tegu on vaid tibatillukese osaga Eesti seni suurima rahapesuskeemi uurimisega seoses arestitud varast.

Mullu kevadel avalikkuse ette jõudnud rahapesuskeemiga seostab politsei kullafirma Goldman üht asutajat Vahur Blumfeldti (37) ning tolle äripartnereid Nikolai Strelkovi (41) ja Oleg Zarvast (35).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing