PM: ametnikud naudivad piiramatuid lisatasusid

20. oktoober 2004, 09:09

Kui Euroopa Liidu maades saavad ametnikud tulemustasu 10?15 protsenti palgast, lubab seadus Eestis maksta riigipalgalistele lisatasu piiramatus ulatuses.

Ehkki Eesti valitsuse määrus lubab lisaülesannete ja nõutavast tulemuslikuma töö eest maksta lisatasu 50% astmepalgast, kasseerivad paljud ametnikud iga kuu sisse palju suurema boonuse. Konks on selles, et piirangu saab minister soovi korral tühistada, kirjutab Postimees. Ainus tingimus on, et asutuse eelarves jätkub selleks raha.

Just tänu lisatasudele saab teistest juhtidest mitu korda kõrgemat riigipalka maksu- ja tolliameti juht Aivar Rehe. Tema astmepalk on vaid 12 000 krooni, kuid koos lisatasudega kujuneb koguni 80 000krooniseks.

Rehe õigustas suurt palgaerinevust ja lisas, et 80 000kroonise palga on määranud ministeerium, mitte tema ise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing