Tallinna Piimatööstus võib turule tulla maitsestatud kõrrepiimaga

Liis Kängsepp 20. oktoober 2004, 15:04

AS Tallinna Piimatööstus otsustab järgmise nädala algul, kas ja mis ajahetkel tulla turule väikestesse kõrrega tetrapakkidesse pakendatud maitsestatud piimaga.

?Meie jaoks on tegemist suure riskiga,? ütles Tallinna Piimatööstuse juht Kadi Lambot. ?Eesti on väike riik ja eeldatav tarbijaskond on siin väga väike. Peame mõtlema, kas see tasub end ära.?

Lamboti sõnul on maitsepiima tootearendusprotsess läbitud ja võimalikud pakendikujundusedki juba valmis. ?Retseptid on olemas, mis moosidest ja lisanditest pisikest pakipiima tegema hakkaksime,? sõnas Lambot, lisades, et investeeringud tootearendusse on siiani küündinud umbes paarikümne tuhande kroonini.

Kui järgmisel nädalal otsustatakse pisike pakipiim jaemüüki paisata ei tähendaks see piimatööstusele suuri lisainvesteeringuid, kuna kõrrejookide tootmisliin on ettevõttel juba olemas ja tööstuslikult pole vaja muudatusi teha. Praegu toodetakse seal peamiselt Hapsi. Investeerida tuleks pakendite tellimisse.

?Pakendid ja liinid on meil olemas, vaja oleks ainult väikesed ümberkorraldused teha,? lausus Lambot, kelle sõnul ei saa nende kavandatavad piima võrrelda juba turul oleva Milla maitsestatud kõrrepakis piimaga. ?Milla on kõrgpastöriseeritud piim ja igapäevasele toidulauale hästi ei sobi,?

Idee pisikest maitsestatud pakipiima tootma tuli Tallinna Piimatööstusel seoses kavandatava koolipiima projektiga. Sellisel juhul ei peaks kool muretsema spetsiaalseid klaase piima serveerimiseks. Lisaks oleks maitsestatud piim nii mõnelegi lapsele suupärasem jook ja rikastaks Lamboti sõnul koolilaste söögilauda.

Kuna praegu pole veel päris täpselt selge, kuidas koolipiima programm töötama hakkab, peabki piimatööstus juurdlema, kas pisike pakipiim võiks edu tuua ka ainult jaetarbijale suunatuna. Ainult koolides müüdava piimana kaalub Tallinna Piimatööstus ka tavalise piima pisipakendisse panemist.

?See on otsustamise koht,? sõnas Lambot. ?Lihtsalt pisikese piima tegemisel oleks ainus lisaväärtus pakendis. Seal on kõige suurem risk, et kui peale pakendi muud lisaväärtust ei ole, siis kujuneb probleemiks raha.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing