Internetiühendust saab varsti ka elektrivõrgust

ÄP 21. oktoober 2004, 00:00

Sealne internetifirma EarthLink plaanib koostöös firmaga Ambient varustada Manhattanil ühes suures elumajas kõik korterid elektrivõrgus töötava internetiühendusega.

Tehnoloogia iseenesest ei ole uus ? EarthLink tegi oma esimesed katsetused juba 2002. aastal, firma Enikia aga juba aastal 2000.

Kuna elektrivool ja internetiühenduse signaalid kasutavad erinevaid sagedusi, siis ei ole välistatud nende kahe panek ühte kaablisse. Tehnoloogial on suur perspektiiv, sest elektrijuhtmed on peaaegu iga arenenud riigi korteris ja majas, samas on telefonikaablit palju vähem veetud. Vooluvõrguinterneti areng on siiamaani olnud aeglane. Ameeriklaste FCC (Federal Communications Commission ? sidet reguleeriv USA valitsusagentuur) on mures häirete pärast, mida selline uus tehnoloogia võib põhjustada erinevatele olemasolevatele sidesüsteemidele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:49
Otsi:

Ava täpsem otsing