Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Akvarellistide mõõduvõtt

Tiina Kolk 22. oktoober 2004, 00:00

Rahvusvahelisel näitusel ?See kapriisne ja armastatud akvarell? Draakoni galeriis osalevad maailma tippakvarellistide hulka kuuluv Rootsi kunstnik Lars Lerin sarjaga ?Põhjamaa reis? I?III ning Joan Keatling Iirimaalt ja Janis Spalvin? Lätist. Nendega võtavad mõõtu meie Leonard Lapin, Kai-Mai Olbri, Tiiu Pallo-Vaik ning Mari Roosvalt.

?See näitus on minu südame järgi koostatud,? tunnistab kuraator Kai-Mai Olbri. ?Akvarell on raske tehnika, siin midagi parandada ei saa,? ütleb ta.

?Näitus toob meieni akvarellitehnika mitmekülgsed võimalused ülimast tundlikkusest (Leo Lapini spiraalid seeriast ?Tuhat tassi teed?) jõulisuseni (Mari Roosvalti ?Veneetsia? ja ?Fraas?),? kommenteerib kuraator. Tema hinnangul pakuvad John Keatingu tugeva vormitajuga portreed (?Fragment peast? I?II) kõigile mõtlemisainet.

?Janis Spalvin?i minimalism (?Peegeldused?, ?Zvartava järve peegeldus?, ?Zvartava?) mõjub meeliköitvalt ja värskendavalt, Tiiu Pallo-Vaigu (?Mälestusi Roomast? I?II) süvenev kunstiküpsus väljendub maalimistiheduses ning seletamatus võlus, mis kunstist kunsti teeb,? kiidab Olbri kolleegide loomingut.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing