Elatustalu toetuse taotlusi on laekunud oodatust vähem

25. oktoober 2004, 12:18

Väiketalunikel on 8. oktoobrist kuni 5. novembrini võimalik taotleda PRIAst elatustalude kohanemise toetust.

Põllumajandusministeeriumi poolt tehtud analüüsi alusel võiks elatustalu toetuse taotluste arv ulatuda üle 3500, kuid poole taotlusperioodi järel on laekunud vaid 959 taotlust.

Elatustalude kohanemise toetust saab põllumajandusega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja (FIE), kelle omatoodetud põllumajandussaaduste realiseerimisest saadud tulu oli 2003. aastal üle 31 293 krooni ja kogu ettevõtlustulu ei ületanud 281 639 krooni. Toetuse suurus on 15 647 krooni taotleja kohta aastas ja kuni 78 235 krooni viie aasta jooksul.

Toetatavad tegevusalad on põllumajanduslooma kasvatus; linnukasvatus; mesindus; taimekasvatus; kalakasvatus; maaturism; käsitöö; väetiste, komposti ja mulla tootmine; põllumajandusmasinatega seotud teenuste osutamine maapiirkonnas; puidu töötlemine ja puidust toodete valmistamine maapiirkonnas; ehitusmaterjali tootmine maapiirkonnas; tegevuslitsentsi või kauplemisloaga teenindusasutuse rajamine maapiirkonda ja muud ettevõtlusega seonduvad kulutused. Toetust saavad ka talunikud, kes tegelevad heina või seemnete kasvatamisega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing