Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tööstused müüsid lihatooteid edukalt vaatamata vihmasele suvele

Anne Oja 28. oktoober 2004, 00:00

Rakvere Lihakombinaadi kasum kasvas kolmandas kvartalis 31,5 ja käive 331,7 miljoni kroonini, teatas ettevõte eile börsile. Möödunud aastal teenis lihakombinaat 296,4 miljoni kroonise käibe juures 20,3 miljonit krooni kasumit. Käibe kasvuks tuli 12 protsenti.

Suvelihade müügimaht koos grillvorstide, sardellide ja viineritega kasvas tänavu aprillist augustini võrreldes möödunud aastaga 28 protsenti, ulatudes 1041 tonnini.

?Vaatamata sellele, et selle aasta suvi oli vihmane ning jahe, tingis üldine tarbimise kasv ka lihatoodete müügi kasvu,? kommenteeris Rakvere Lihakombinaadi juht Olle Horm. Ettevõtte juhtkonna hinnangul püsivad sea- ja veiseliha hinnad ligilähedased eelmise kvartali tasemega, mis lubab aasta lõpetada sama edukalt.

Rakvere Lihakombinaadi hinnangul avaldavad kõiki kolme Balti riiki katvad jaekaubandusketid lihatööstustele järjest suuremat mõju, näiteks VP Marketi kasv Eestis, mis avab uksed Leedu tootjatele. See tähendab tootjatele esitatavate nõuete ühtlustumist ja ülebaltilise konkurentsi tekkimist.

Valga Lihatööstuse juht Elmut Paavel ütles, et müük püsib enam-vähem eelmise aasta tasemel, vihmased ilmad vähendasid veidi suvist müüginumbrit. ?Suvine müük oli normaalne, umbes eelmise aasta tasemel,? ütles Paavel. ??a?lõkkidel ja grill-lihadel oli tõusu 15?20 protsenti, grillvorstide müük jäi samaks. Viinerid eriti ei läinud, kuid nii juhtub igal suvel.?

?Ei oska kommenteerida,? ütles Paavel Rakvere Lihatööstuse kolmanda kvartali tulemuste kohta. Uuringute kohaselt on turuosa suurendanud vaid Filee Lihatööstus, teiste mahud on jäänud peaaegu samaks. ?Tõenäoliselt toimus kasv Läti ja Leedu arvel,? selgitas Paavel. Valga Lihatööstus lööb kolmanda kvartali numbrid kokku järgmisel nädalal.

Filee Lihatööstuse nõukogu esimees Roland Lepp kinnitas, et tööstus on suurendanud turuosa. ?Kolmas kvartal läks plaanipäraselt, kuid konkreetseid numbreid ma praegu nimetada ei tahaks,? ütles Lepp ja mainis, et peab turuosa kasvu loomulikuks. ?See on toimunud tänu kümnetesse miljonitesse ulatunud investeeringutele, aktiivsele turundusele ja stabiilsele toodete kvaliteedile,? rääkis Lepp.

?Rakvere puhul ei oska nende tulemust üldse kommenteerida, kunagi ei saa aru, kust neil käive ja kasum tulevad,? ütles Wõro Kommertsi müügidirektor Silver Ambos, ?ja kui palju tuleb vorsti pealt, et saaksime võrrelda."

Ambose sõnul saavutas Wõro Kommerts kolmandas kvartalis samuti head tulemused. Müügiplaanid said täis ja algas eksport Lätti, mis läheb tõusujoones. Praegu käib Ahjas uue pakkeliini ehitus, kus tööstus kavatseb aasta lõpul hakata viilutatud tooteid pakkima.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:50
Otsi:

Ava täpsem otsing