Ungari keelustas paprika müügi

28. oktoober 2004, 14:55

Ungari keelustas oma rahvusliku vürtsi – paprika müügi, kuna kolme suurfirma müüdavast paprikast leiti mürgist hallitust.

Paprikamüügi keeld hakkas kehtima neljapäeval ning see kestab vähemasti seni, kuni analüüsid näitavad, kui suur hulk paprikat sisaldab aflatoksiini, mille tekitab hallitus, ütles tervishoiuminister Jeno Racz.

Tervishoiuametnikud leidsid, et riigi kolme suurima paprikafirma tooted sisaldasid aflatoksiini enam, kui seadus lubab, vahendas Eesti Päevaleht Online infoagentuuri AP.

Aflatoksiin võib olla ohtlik inimestele siis, kui nad tarbivad enam kui 400 grammi paprikat nädalas, sõnas Racz. Keskmine ungarlane tarbib siiski nii palju paprikat umbes aastaga. Paprika on traditsiooniliselt peamine vürts, mida Ungaris toiduvalmistamisel kasutatakse.

Racz sõnas, et hallitus, mis mürgi tekitab, ei suuda elutseda Ungari kliimas. Seepärast kahtlustab tervishoiuministeerium, et ettevõtted on seganud Ungari paprikat Lõuna-Ameerika paprikaga ning müüva seda Ungari paprika sildi all.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing