Valitsus ei toetanud käibemaksuseaduse täiendamist

28. oktoober 2004, 10:29

Valitsus ei pidanud võimalikuks toetada käibemaksuseaduse täiendamise seaduse eelnõu.

Eelnõu algatasid 15 Riigikogu liiget 29. septembril 2004. a eesmärgiga alandada toidukaupade käibemaksumäära sarnaselt paljude Euroopa Liidu riikidega. Ühtlasi otsustas valitsus arutada seda ettepanekut mõne aja pärast üldisema maksuteemalise arutelu käigus.

Eelnõu nägi ette käibemaksuseaduse täiendamist punktiga, mille kohaselt kohaldatakse 5%-list käibemaksumäära toidule ja toidulisanditele toiduseaduse tähenduses. Eelnõu algatajate hinnangul aitaks toidukaupadelt käibemaksumäära alandamine 18%-lt 5%-le langetada toidukaupade hinda ja tasandada oluliselt üha kallinevaid elamiskulusid. Toidukaupade käibemaksumäära alandamist võimaldab ka ELi vastav direktiiv.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing