Laenuintress tuleb alla

Inno Tähismaa 29. oktoober 2004, 00:00

Seni olid pankade parimateks peetavad kodulaenu pakkumised 3,4% ringis. Ühispanga soodsa pakkumise puhul on tegemist kampaaniaga, mis kestab novembri keskpaigani ja mille käigus tehtud broneeringut võib kasutada tuleva aasta mai lõpuni.

?Pakutav intressimäär on lõplik ja kliendi- või projektipõhist riskitasu ei lisandu,? kommenteeris uut toodet Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktori asetäitja Eerika Vaikmäe-Koit. Tema sõnul kehtib pakkumine kõikide pankade klientidele. Broneeringuna käsitleb pank registreerimistasu 1000 krooni maksmist Ühispanga kampaaniakontole.

Lisaks on Ühispank valmis võtma laenu lepingutasu enda kanda, et kompenseerida tulevasel kliendil teisest pangast ületulemise kulusid. Muidu on kodulaenu lepingu sõlmimise tasu kuni 1% laenusummast.

Vaikmäe-Koit ütles, et eilse päeva põhjal ei saa veel sooduslaenu huviliste kohta mingeid suuri järeldusi teha, sest tegelik broneerimisperiood algab 1. novembril. ?Aga, jah, helistatakse juba täna aktiivselt,? märkis Vaikmäe-Koit eile.

Ühispanga kampaania sarnaneb Nordea eelmise aasta emadepäeva kampaaniaga, kus oli võimalik samuti mingi aja jooksul saada soodne intress.

?See on Nordea kampaania täpne mahakopeerimine,? kommenteeris Nordea Eesti jaepanganduse juht Toivo Annus. ?Seega on raske kommenteerida hästi töötanud ideed, mis on Nordea Panga poolt välja töötatud,? lisas ta.

Annus ütles, et Ühispanga pakutav 0,6% laenumarginaal on turul ülisoodne. ?Kuid nagu kogemused möödunud aasta jooksul on näidanud, langevad laenumarginaalid kiiresti. Lähtuvalt sellest arvan, et 0,6% marginaal ei pruugi 2005. aasta alguses enam midagi erakorralist olla,? märkis Annus.

Annus ütles, et intressi langetamine polnud üllatav, sest oli arvata, et keegi seda teeb. Tema sõnul on intressi langetamas need, kes pole rahul oma positsiooniga turul.

Annus ei soovita võtta pikki siduvaid kohustusi, sest täna ülisoodne pakkumine võib olla kuu pärast alla turu keskmise.

Annus ütles, et kindlasti suudab Nordea Pank pakkuda oma kodulaenuklientidele konkurentsivõimelist hinda, ühtlasi kompenseerib Nordea teistest pankadest üle tulevatele klientidele tekkiva notaritasu kulu ning vormistab kliendile uue laenulepingu tasuta.

Hansapanga eluasemefinantseerimise osakonna juhataja Agnes Makk ütles sarnaselt Annusega, et pank pakub turul laenu konkurentsivõimelise hinnaga. ?Parim pakkumine jääb ka meie puhul praegu alla 3%,? täpsustas Makk. ?Laenuotsus on alati personaalne.?

Sampo Pank ei prognoosi Ühispanga kampaaniale pikemaajalist mõju. ?Sampo on rõhu asetanud hetkel hoiustamise ja säästmise valdkonnale,? vahendas panga pressiesindaja Anneli Rõuk.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing