Euroopa Liit määratles ?okolaadi

ÄP 01. november 2004, 00:00

Euroopa Liit jõudis pärast aastaid kestnud vaidlusi lõpuks üksmeelele ?okolaadi definitsiooni suhtes, kirjutas ÄP viis aastat tagasi. Ministrid leppisid kokku, et kakaovõi kõrval võib ?okolaad veel 5% ulatuses sisaldada muid taimseid rasvu. Otsuse vastu olnud Belgia ja Holland nimetasid seda rünnakuks kvaliteet?okolaadi vastu.

?okolaadisõda kestab 1992. a saadik. Vastakuti on kaks leeri - ühelpool on Belgia, Holland, Prantsusmaa, Itaalia, Hispaania, Luksemburg, Saksamaa ja Kreeka, mis on keelanud nii kodumaises kui imporditud ?okolaadis kakaovõi asendamise muude rasvadega. Nad kardavad, et selle asendamine muude rasvadega võib põhjustada majanduslikke raskusi kakaod eksportivates riikides ning õõnestada tarbijate usaldust ?okolaaditoodete kvaliteedi vastu. Suurbritannia, Iiri, Taani, Portugal, Austria, Soome ja Rootsi lubavad ?okolaadi lisada muidki taimseid rasvu ja on olnud pahased, et pole saanud toodangut eksportida teistesse ELi riikidesse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing