PM: Linnavalitsus lammutab Ain Valdmanni kommunaalameti

01. november 2004, 07:58

Tallinna pikima teenistuskäiguga ametijuht Ain Valdmann võib tööst ilma jääda, sest uus koalitsioon kavandab kommunaalameti tükeldamist.

Lisaks Valdmannile ähvardab töökoha kaotus ka tuletõrje- ja päästeameti juhti Raik Saarti, sest selle valdkonna soovib linn üldise päästealareformi käigus riigile üle anda, kirjutab Postimees.

Möödunud nädalal linna võimukoridorides liikunud jutt Valdmanni juhitava kommunaalameti kaotamisest sai hoogu reedesel nõupidamisel, kus äsjamoodustatud komisjon hakkas lahkama, kuidas kommunaalameti ülesandeid ümber jagada.

Abilinnapea Peep Aaviksoo väitel tegeldi ümberkorralduste ettevalmistamisega juba eelmise koalitsiooni ajal. Esialgu hoidusid linnapoliitikud rääkimast, mis saab tükeldatavate ametite juhtidest. Mitmed mitteametlikult Valdmannist vabanemise kavatsustest rääkinud poliitikud ei ole nõus samu sõnu ajalehe jaoks kordama.

Abilinnapea sõnul tegeldakse tihti väga lähedase temaatikaga mitmes erinevas ametis. Ta tõi näiteks keskkonnaprobleemid, mida lahendatakse nii kommunaalametis, transpordi- ja keskkonnaametis kui ka säästva arengu ja planeerimise ametis.

Reedel Soomes konverentsil viibinud Valdmann ei osanud enese ja kommunaalameti saatust Postimehele kommenteerida. Ta ütles, et temaga pole sel teemal räägitud, ning keeldus oletamast, kas tegu on poliitilise otsusega või tema isikut puudutava probleemiga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing