Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rapla piimatöötleja Estmilk Production sai uue omaniku

01. november 2004, 12:40

Pankrotti läinud Rapla Dairy tehases piimatooteid valmistav Estmilk Production sai uue omaniku, kelleks on tõenäoliselt Vene toidutööstus AO Nutritek.

OÜ Estmilk Production eelmine omanik oli Äripanga taustaga AS Leonarda Invest. Estmilk Productioni kõik osad vahetasid omanikku 21. oktoobril. Leonarda Investi juhataja Zanna Demidova kirjutas juba tänavu suvel ettevõtte aastaaruandes, et Estmilkile on leitud potentsiaalne investor.

OÜ Estmilk Production juhatuse liige Aleksandr Päriste ei nõustunud kommenteerima, kas firma uus omanik on Vene Nutritek. 'Mul ei ole voli ega aega sellest rääkida,' sõnas ta vaid.

Piimatöötlemisega tegelev Estmilk Production asutati 2003. aasta veebruaris ideega toota piimatooteid tolleks ajaks juba pankrotti läinud Rapla Dairy tehases. Töövõtulepingu Rapla Dairyga sõlmis Estmilk Production 2003. aasta kevadel.

Tänavu kevadel ostis tegevust jätkanud piimatööstuse tervikvara pankrotipesast 70 miljoni krooniga välja Hansa Liising, kelle nõusolekul jätkas tööstuses tootmist Estmilk Production.

Estmilk Productioni esimene tegevusaasta lõppes kahjumiga. Ettevõtte eelmise aasta netokäive oli 101 ja kahjum 2,5 miljonit krooni. Eksporti läks 80 protsenti ettevõtte toodangust, enim Saksamaale ja Venemaale. Estmilki Venemaa partner on Nutritek.

Estmilki eelkäijast Rapla Dairyst pidi viimase afgaanist tegevjuhi Yaqub Haidary juhtimisel saama Eesti suurim piimatööstus. Hansapanga toel ehitati uus suur tehas ning Haidary oleks peaaegu valitsuselt eriteenete eest Eesti kodakondsuse saanud. Enne aga jõudis Rapla Dairy pankrotti minna, Yaqub Haidary välismaale põgeneda ning Haidary ja Rapla Dairy juhatuse liikmete vastu algatati kriminaalasi, kus muuhulgas süüdistati maksudest kõrvale hoidmisest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri Laura Vaigu sõnul on Haidary kriminaalasja uurimine lõpusirgel, kuid millal asi jõuab kohtusse, ei osanud Vaik veel öelda. Haidary kaasosaliste kriminaalasjad on Vaigu sõnul lõppenud ning süüdistavad oma karistuse kätte saanud. 'Haidaryga on läinud kauem, sest ta oli vahepeal jooksus,' sõnas Vaik. Praegu viibib Haidary allkirja vastu vabaduses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing