Ungari ravimitootja Gedeon Richteri kasum vähenes 8 protsenti

05. november 2004, 10:27

Ungari ravimitootja Gedeon Richteri kolmanda kvartali kasum langes 8 protsenti, mille põhjustas dollari nõrgenemine, kirjutas Bloomberg.

Firma kolmanda kvartali puhaskasum ulatus 8,7 miljardi forintini (554 mln krooni). Mullu samal perioodil teenis Gedeon Richter 9,45 miljardi forinti suuruse kasumi. Analüütikud ootasid keskmiselt 8,68 miljardi forinti suurust kasumit. Firma käive langes 2,6 protsenti, 29,67 miljardi forintini. Samas analüütikud ootasid keskmiselt 31,52 miljardi forinti suurust käivet.

Firma majandustulemustele avaldas negatiivset mõju dollari kursi langus. Gedeon Richteri sõnul odavnes dollar 8,4 protsenti, mis vähendab firma ekspordi tulu, kui välisvaluuta konventeerida Ungari forintite vastu. Firma sõnul jääb käesoleva aasta kasum mullusele alla 2,5 miljardi forinti võrra.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing