Valmis Kunda tselluloositehase kindlustusprogramm

05. november 2004, 14:54

Äsja valmis Kundasse ehitatava tselluloositehase kindlustusprogramm, mille töötas välja Marsh Kindlustusmaakler, teatas ettevõte.

Rahastajate nõudel hindas Marsh Kindlustusmaakler haavapuitu töötlema asuva ja 2,6 miljardit krooni maksva Estonian Celli riske, töötas välja kindlustusprogrammi, nõustas ning vahendas kindlustuslepingud.

Estonian Celli rajavad Kundasse Norra tselluloositootja Larvik Cell, Austria tselluloosifirma Heinzel Group ning Euroopa Rekonstruktsiooni ja Arengupank (EBRD).

Projekti peatöövõtja on Saksa ettevõte RWE ja peamine alltöövõtja ning seadmete tarnija tselluloositehastele spetsialiseerunud Austria firma Andritz. Füüsiliselt ehitavad tehast Eesti ettevõtted. Plaanide kohaselt valmib tehas 2006. aasta aprillis.

Eestis asuvad ühed suuremad haavapuidu varud Euroopas, kuid praegu veetakse enamus haavapuitu välja. Haavapuidu kokkuostu eest hakkab vastutama Nor-Est Wood ja üheks olulisemaks puidumüüjaks saab Riigimetsa Majandamise Keskus.

Marsh on maailma suurim riskianalüüsi ja kindlustusmaaklerluse firma, kes on Eestis nõustanud ning kindlustusi vahendanud paljudele suurematele välisinvesteeringutele, näiteks Narva Elektrijaamade uute energiaplokkide rajamiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing