Miks mu ajusid komposteeritakse?

Enn Tosso 08. november 2004, 00:00

Miks nimetatakse kogumispensioni teist sammast kohustuslikuks, kui see pole suurele osale inimestest kohustuslik?

Mina ei ole liitunud kogumispensioni teise sambaga. Ei liitu ka kunagi. Miks? Sest ei taha ja pole ka kellegi asi, miks. Mul on õigus mitte liituda, sest kogumispensioni teine sammas pole mulle kohustuslik - olen sündinud enne 1983. aastat. Aga iga jumala kord, kui ma lähen Hansapanka mingit asja ajama, küsib teller minult, miks ma pole kohustusliku kogumispensioniga liitunud. Sel hetkel on raske jääda rahulikuks. Tunnen ennast sandisti, et olen mingi kohustusliku asja tegemata jätnud. Aga kogumispenisoni teine sammas pole mulle ju kohustuslik! Kena daam pangaleti taga teab seda ju, sest ta teab mu isikukoodi.

Aga ikka kordub see aastast aastasse: kohustuslik kogumispension, kohustuslik kogumispension... Miks inimese ajusid komposteeritakse?

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing