USAs 7 aasta pikim tõusutrend

Raivo Sormunen 08. november 2004, 00:00

Ühendriikide aktsiaturu suurimate firmade liikumisi kajastav Standard & Poor?s 500 indeks tõusis reedel juba üheksandat päeva järjest, saades hakkama tembuga, mida pole kogetud viimased seitse aastat. Indeks lõpetas nädala 1166,17 punktil ehk kõrgeimal tasemel pärast 2002. aasta märtsi. Oma viimase viie aasta sügavaimast punktist (alates 9. oktoobrist 2002) on indeks kosunud juba 50%.

Indeksi suurimaks tõusjaks oli Sears, Roebuck & Co aktsia (+23%), sest kinnisvarafirma Vornado Realty Trust omandas 4,3% kaubamajaketist. Investorite mure Searsi väheneva müügi ja turuosa pärast oli nagu võluväel minema pühitud.

Reedel aitas aktsiaturul tõusta ka kõva oktoobrikuu tööturunäitaja. Möödunud kuul lisandus USAs 337 000 töökohta (analüütikute keskmine prognoos 175 000). Tööjõuministeeriumi andmeil aitasid tugevale numbrile kaasa riiki tabanud orkaanid, mis lõid ehitussektoris juurde uusi töökohti. Töötuse määr langes kuuga 5,4%-lt 5,5%ni. Möödunud nädala algul andis aktsiatele hoogu juurde George W. Bushi tagasivalimine, sest turgudel arvatakse, et presidendi maksukärped aitavad riigi majandusel kosuda.

Euroopa poole pealt tuleks ära märkida Nokia aktsia hinna tõus 12,50 euroni (1,8%) ehk kõrgeima tasemeni alates aprilli lõpust. Ettevõtte esindajad esinesid neljapäeva õhtul New Yorgis analüütikutele, tõenäoliselt jäid viimased kuulduga rahule. Enne ettekannet tuli Nokia välja ka oma keskpikkade eesmärkidega. Ettevõte plaanib kahe kuni kolme aasta jooksul parandada oma kasumimarginaale ja vähendada teadus- ja arendustöö kulusid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing