Maksumaksjate Liit küsib õiguskantsleri seisukohta maksuvõlglaste nimekirjale

Inno Tähismaa 08. november 2004, 12:07

Maksumaksjate Liit pöördus õiguskantsleri poole kontrollimaks maksuvõlglaste nimekirja vastavust põhiseaduslikkusele ja hea halduse põhimõtetele.

?Väide, et kodanikel on demokraatlikus ühiskonnas õigus teada, kes on maksuhaldurile ja seeläbi kõigile maksumaksjaile võlgu, on kaunis, kuid populistlik loosung,? kommenteerib pressiteate vahendusel Maksumaksjate Liidu tegevjuht Kersti Kurre. Tema sõnul võib mõista abstraktset huvi nimekirja suhtes, aga küsitavaks jääb, mida kodanik selle teadmisega peale hakkab. ?Uudishimu rahuldamine ei saa õigustada põhiõiguste riivet, ükskõik kui laialt me avatud ühiskonna printsiipe mõistame,? selgitab Kurre.

Maksumaksjate Liidu hinnangul on maksuvõlglaste häbiposti pidamine vastuolus 21. sajandil valitsevate ning põhiseaduses tunnustatud õigusprintsiipide ja hea halduse tavaga. Maksumaksjate Liit on seisukohal, et igaühel peab olema õigus tutvuda konkreetse isiku maksuvõlaga põhjendatud taotluse alusel sarnaselt Põhjamaade tavaga. Maksumaksjate Liit kinnitab, et maksuvõlglaste häbiposti pidamine maksu- ja tolliameti interneti kodulehel on ebaproportsionaalne ja liigne abinõu maksuvõlgnevuste tekkimise seisukohalt.

Eesti Maksumaksjate Liidul on kaks ja pool tuhat liiget. Maksumaksjate Liit kaitseb nende huve ja õigusi ning selgitab maksuseadustest tulenevaid kohustusi. Liit on maksumaksjate rahvusvaheliste organisatsioonide WTA ja ETA liige.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing