Oktoobri tarbeautomüük möödus stabiilselt

Rivo Sarapik 09. november 2004, 00:00

Oktoober möödus tarbeautode turul üsna edukalt, kuu jooksul müüdud 261 tarbesõidukit on aasta paremuselt neljas tulemus.

Aasta kümne esimese kuuga on tänavu kokku müüdud 2559 uut tarbeautot. Tänavune tulemus on 51 autot ehk ligikaudu 2% enam kui eelmisel aastal kümne kuuga kokku. Kui kuu aega tagasi sai kirjutada, et tarbeautode turg on kasvanud 8%, siis kasvu mõningane langus kümne kuu kokkuvõttes tuli seetõttu, et oktoober oli mullu aasta üks edukamatest kuudest. Nimelt müüdi 2003. aasta oktoobris 373 uut tarbeautot.

Turgu juhivad endiselt vähem kui nelja kuupmeetri kaubaruumiga väikekaubikud, kuid nende septembris saavutatud 44% turuosa kahanes oktoobris 36 protsendini. Seda peamiselt suurte, üle nelja kuupmeetrise kaubaruumiga kaubabusside tõusu tõttu. Nemad saavutasid septembrikuise 24% turuosa asemele 32%.

Pronksise saavutusega said oktoobris maha raskeveokid, millele kuulub pea viiendik ehk 18% Eesti uute tarbesõidukite turust. See on 4% enam kui septembris.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing