Tööandjate ettepanek: järgmise aasta alampalgaks 2640 krooni

09. november 2004, 10:13

Eile toimunud kahepoolsete läbirääkimiste tulemusena tegid tööandjad ametiühingutele ettepaneku kehtestada järgmise aasta alampalgaks 2640 krooni.

Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriisi sõnade kohaselt on tegemist pakkumisega ?kirik keset küla?, kuna ettepanek on 160 krooni kõrgem kehtivast alampalga määrast ning 160 krooni madalam ametiühingute poolt nõutust.

?Arvestades ka tulumaksuseaduses ettenähtud maksulangetusi töötajatele järgmisest aastast, peaks 2640 krooni suurune alampalga tõus suurendama alampalga saajate reaalsissetulekut järgmisest aastast ligi 10% võrra,?
ütles Kriis. ?10% tõus tagab ka ametiühingute ja tööandjate eelmise aasta kokkuleppe täitmise, mille kohaselt tuleb alampalga tõusuga kompenseerida elukalliduse tõus ning tagada kõigile töötajatele osasaamine majanduskasvust,? lisas Kriis.

Tööandjate Keskliidu poolt osalesid läbirääkimistel volikogu esimees Enn Veskimägi, volikogu aseesimehed Jüri Käo ja Toomas Niinemäe, volikogu liikmed Andres Haamer ja Mati Mägi ning keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing