PM: Hansoni mantlipärija selgub täna

10. november 2004, 08:02

Reformierakonna juhatus loodab juba täna leida uue kaitseministri, kes võtaks enda kanda tagasi astuva Margus Hansoni portfelli.

«Võin kinnitada, et käitun, nagu on kohane NATO liikmesriigi kaitseministrile,» andis Hanson eile mõista, et võib täna hommikul kogunevale Reformierakonna juhatusele teatada tagasiastumissoovist, kirjutab Postimees.

Kaitseminister teatas sellest tund pärast kaitsepolitsei sõnumit, et algatatud on kriminaalasi, mis uurib riigisaladuse avalikustamist ettevaatamatusest.

Postimehele teadaolevalt sai ööl vastu 31. oktoobrit Hansoni Tartu eramusse sisse murdnud kurjategija saagiks kaitseministri tööportfelli, milles oli kaks dokumenti templiga «Konfidentsiaalne» ja üks märkega «Salajane». Neist viimane olnud ühe kaitseväe pataljoni inspekteerimise aruanne, mis sisaldanud ka üksikasjalikku ülevaadet relvastusest. Konfidentsiaalsed dokumendid käsitlenud sõjalise kaitse kulutusi ja võimalikku relvaostu ühest Skandinaavia riigist.

Täna hommikul partei peakorterisse kriisiistungile kogunev Reformierakonna juhatus seisab viimaste kuude jooksul juba teist korda ministrivahetamise ees.

Eraviisiliselt tunnistasid Reformierakonna juhatuse mitu liiget omavahelisi erimeelsusi, kas otsida uut kaitseministrit iga hinna eest partei seest või pakkuda seda portfelli väga heale ? kuid seni apoliitilisele ? ametnikule, näiteks kaitseministeeriumi asekantslerile Sulev Kannikesele, endisele suursaadikule NATOs.

Täna õhtuks loodab Reformierakond Hansoni järeltulija nime avalikustada.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing