Kaug-Ida kauba import Eestisse hilineb ummikute tõttu Suessi kanalil

11. november 2004, 16:14

Sel nädalal aset leidnud ummikud Suessi kanalil toovad kaasa Kaug-Idast imporditava kauba kuni nädalase hilinemise Eestisse jõudmisel.

Kõik Kaug-Idast Euroopasse suunduvad laevad on graafikust maas ja Euroopa sadamad ülekoormatud, lausus ekspedeerimisfirma Schenker Eesti merevedude müügiesindaja Kristjan Palts. 'Praegu just helistasin Saksamaale. Kaupade Eestisse jõudmine võib koguni nädal aega hilineda.'

Ummikud Suessi kanalil, kustkaudu liigub kogu Kaug-Ida ja Euroopa vaheline kaubavedu laevadel, algasid esmaspäeval, kui üks tanker kanalis risti keeras. Õhtuks oli järjekorras juba 130 laeva. Teisipäeva hommikuks suudeti tanker välja tõsta, kuid seejärel sõitis madalikule uus. Hetkel on laevaliiklus taastatud, kuid kõik liiklusgraafikud segamini.

Schenker toob Kaug-Idast meritsi Eestisse aastas 600 TEUd (1 TEU on 20jalane merekonteiner) laia nomenklatuuriga kaupa alates tekstiilist kuni mänguasjadeni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing