Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kord Piibeleht peal, siis jälle all

Aivar Hundimägi 12. november 2004, 00:00

Eilne Äripäev kirjutas, et tänavu tuleb üle pika aja piimatootjatele jälle hea aasta, sest piima kokkuostuhind on kõrge ja tootjad teenivad kasumit. Seevastu piimatööstused lõpetavad aasta kahjumiga.

Piimandusturul toimuv sarnaneb kellapendli liikumisele. Kui piimatootjaid oli palju, siis õnnestus töötlejatel tootjatele soodsad hinnad peale suruda. Nüüd on nõrgemad farmerid turult välja tõrjutud, turg tasakaalustunud ning põllumehed saavad oma kauba eest paremat hinda küsida. Tekkinud olukord meelitab piimatootmisega tegelema uusi investoreid ja motiveerib juba tegutsevaid tootjaid agressiivsemalt investeerima. Tõenäoliselt on varsti jälle piimajõed suuremad ja pendel liigub teisele poole. Tööstused jõuavad kasumisse ja piimatootjad teenivad jälle kahjumit.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing