Tugev tuul ja vihmasadu on tekitanud üle Eesti mitmel pool elektrikatkestusi

16. november 2004, 17:13

Tugev tuul ja vihmasadu on tekitanud üle Eesti mitmel pool elektrikatkestusi - riikeid likvideerivad Jaotusvõrgu juhtimiskeskused ja operatiivbrigaadid.

Viimastel andmetel on elektrita veel Jaotusvõrgule kuuluvat 31 alajaama ligikaudu 18 000-st alajaamast.

Kell 16.30 oli tugeva tuule ja vihma tõttu elektrita veel 15 alajaama Lääne-Virumaal, 4 Jõgeval, 4 Pärnus ja 8 alajaama Põlva kandis. Juhtimiskeskustes tehakse pidevalt tööd, et elektrikatkestusi likvideerida.

Probleeme elektrivõrgule tekitavad peamiselt tuulepuhangud ning tugevad vihma- ja rahehood surudes märgi oksi liinidele ning murdes puid, mis võivad liinidele langeda ja katkestusi põhjustada.

Hommikuse seisuga oli üle Eesti välja lülitunud 125 alajaama ligikaudu 18 000-st Jaotusvõrgule kuuluvast alajaamast. Elektrita oli 29 alajaama Pärnumaal, 3 Saaremaal, 34 Lääne-Virumaal, 16 Viljandi kandis, 2 Tartu lähistel, 6 Jõgeval, 4 Võrus, 15 Põlvas, 7 Paide kandis ja 1 alajaam Valgamaal. Lõunaks taandus elektrita olevate alajaamade arv avariimeeskondade ja juhtimiskeskuste tubli töö tulemusena 98-ni.

Eesti Energia vabandab jätkuvalt ja palub klientidelt kannatust, lubades omalt poolt teha kõik, et taastada elektriühendus kiirelt ning tagada inimeste ja ümbritseva keskkonna ohutus. Eesti Energia palub kõigilt vihma ja tuulega elektriseadmete läheduses viibimides ettevaatlikkust

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing