Maksuametist infot välja toonud revident oli Priit Karumaa

Inno Tähismaa 17. november 2004, 09:20

Maksuametis maksupettustega tegelenud revident, kes Vene firma tellimusel infot majast välja tõi, oli prokuratuuri andmetel Priit Karumaa.

Karumaa sai üleeile Tallinna linnakohtus süüdimõistva otsuse ametialase teabe välismaalastele edastamise eest.

Saatusliku vea tegi Karumaa tänavu märtsis, kui lubas vahendaja kaudu maksta 6500 krooni altkäemaksu keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo töötajale, kellelt soovis saada 1,6 miljoni kroonise aktsiakapitaliga ettevõtte Noil Groupi pangakonto väljavõtet.

Politseiuurimise käigus tuli välja, et veel maksuametis töötamise ajal möödunud aasta augustis hankis Karumaa infot transiidiäriga tegelevate firmade Noil Gas ja Noil Group kohta. Üks Venemaa suuremaid gaasikontserne Surgutgasprom lubas sellise ?abi? osutamise eest 6000 eurot ehk ligi 100 000 krooni. Eesti firmad olevat olnud Vene firmadele võlgu ja Vene firmat huvitas, kas võlgnikud tegelesid reaalse äritegevusega või oli neid teadlikult petetud. Karumaa edastas Vene firmale info Moskvas hotellis Gruusia Saatkond.

Tänavu kevadel sai Karumaa maksuameti kontrollitalituse juhi Kristi Vahtra käest teda huvitavate firmade käibemaksudeklaratsioonid.

Karumaa lahkus maksuametist töölt möödunud aasta detsembris, Vahtra tänavu suvel. Maksuamet sai juhtumist prokuratuurilt teada alles tänavu 9. septembril.

Prokuratuuri andmetel sai endine maksuametnik töö eest lubatud summa asemel lõpuks kätte vaid 2400 dollarit ehk ligikaudu 31 000 krooni. Summa vormistati talle laenulepinguna ning maksjaks oli keegi Nelli.

Kokkuleppemenetlusega mõistis kohus Karumaale kaheaastane tingimisi vanglakaristuse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing