EPL: inspektsiooni hinnangul saab Eesti Energia kokku hoida

18. november 2004, 07:57

Energiaturuinspektsiooni (ETI) hinnangul on Eesti Energial võimalik oluliselt kulusid vähendada.

ETI kiitis näiteks eile heaks uued põhivõrgu hinnad, mis tulevad 16,7 protsenti kõrgemad. Eesti Energia taotles aga põhivõrgus 34,7protsendilist hinnatõusu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põhivõrgu hind moodustab 16 protsenti lõpptarbija makstavast elektrihinnast. Varem on ETI heaks kiitnud elektri tootmishinna languse 24 protsendi võrra. Tootmishind moodustab ligi 55 protsenti elektri lõpphinnast. Lähiajal saavad inspektsiooni hinnangu veel jaotusvõrgu ja müügivõrgu uued hinnad, mis moodustavad vastavalt ligi 28 ja ligi paar protsenti elektri lõpphinnast.

'Eesti Energia vist oletab, et äkki lähevad suured hinnatõusu taotlused niisama lihtsalt läbi, võib-olla pole viitsitud oma kulukomponente piisavalt sügavuti analüüsida,' ütles ETI peadirektori asetäitja Margus Kasepalu Eesti Energia hinnataotlusi kommenteerides.

Kasepalu sõnul on Eesti Energial võimalik kulusid kokku hoida. Inspektsioon kohustab firmat kulusid igal aastal 2,5 protsendi võrra vähendama. 'Kui inflatsioon on aastas umbes 3 protsenti, siis miks peaksid Eesti Energia kulutused rohkem kasvama,' ütles Kasepalu, viidates põhivõrgu hinnataotlusele, milles ettevõte näitas 34,7protsendilist kulude kasvu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing