Veskimägi: tervitan tulumaksuvabastuse laiendamist teisele lapsele

18. november 2004, 15:48

Rahandusminister kommenteeris tulumaksuvabastuse laiendamist maksuvaba miinimumi ulatuses alates pere teisest lapsest kui head ja õiget ettepanekut.

See lähtub konservatiivse perekeskse maksupoliitika põhimõtetest, vahendas rahandusministeerium Taavi Veskimägi öeldut pressiteates. 'Toetan igati mõtet, et maksumaksja, kellel on rohkem lapsi, peab maksma vähem tulumaksu,' sõnas Veskimägi. Senini on Rahvaliidu ministrite prioriteedid eelarve ja eelarvestrateegia koostamisel olnud teised, lisas ta.

'Eelarvedebatis ei tulnud Rahvaliidu ministrid ega fraktsioon selle mõttega kordagi välja, vaid surusid eelarvesse täiendavaid põllumajandustoetusi ja keskkonnakulusid. Laste peale ei saa hakata mõtlema alles siis, kui oma ministeeriumil on raha käes,' ütles Veskimägi. Kui koalitsioonipartneri prioriteedid on muutunud, tuleb seni kokkulepitud kulud ka pikaajalises eelarvestrateegias üle vaadata.

Lisaks Euroopa põllumajandustoetustele mahus üle 2 miljardi krooni, taotles põllumajandusministeerium ligi 270 miljonit krooni täiendavateks põllumajanduse otsetoetusteks. See summa on samas suurusjärgus pakutud maksuvabastuse prognoositavate kuludega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing