Kas rahandusministeeriumi arvates on kauplemine börsil liiga elav?

Tõnis Oja 19. november 2004, 00:00

Kui meie siin Äripäevas muretseme, et madala kauplemisaktiivsuse tõttu võib börsi ähvardada väljasuremine, siis tundub, et rahandusministeeriumi arvates kauplemine hoopis liiga vilgas. Sest miks muidu soovitakse kehtestada aktsiatega kauplemisel kaks kauplemisperioodi ? tavaline, mis kestab 10 kuud, ning teine periood kestvusega 60 päeva (30 päeva enne dividendiõiguslike isikute määramist pluss 30 päeva pärast seda)?

Kauplemisperioodi kaheks jagamine tähendab investoritele kaht erinevat kauplemismudelit ehk kauplemine börsil läheb keerulisemaks. See aga tähendab veel üht sammu, mis annab elukutselistele investoritele väikeinvestorite ees eelise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing