Pärnu PM: Ammende plaanib juurdeehitust

19. november 2004, 08:07

AS Ammende Villa kavandab Pärnu tuntud juugend-stiilis villa krundile uut hoonet ja soovib koos sellega uuendada parki.

Villat haldava OÜ Ammende Villa Cateringi tegevjuht Ene Tohv ütles, et senise kava kohaselt tuleb hoone krundi Seedri tänava poolsesse serva, kus varem on asunud palmimaja ning kasvuhoone, kirjutab Pärnu Postimees.

'Tegelikult peaks alustama hoopis sellest, et villa küll renoveeriti, aga park ja haljastus on tegemata,' rääkis Tohv. Ebaratsionaalse lõpetamata mulje jätab seetõttu kogu Ammende villa territoorium.

Krundi nurkadesse on kavas ehitada paviljonid, nagu need seal samuti kunagi olid. Juugendvillat peaks ümbritsema samas stiilis aed peenarde ja muu taimestikuga, kirjeldas Tohv. Üksnes aiale kuluks sadu tuhandeid kroone, maja hinda aga ei oska praegu keegi öelda.

Hoone, mille eskiisi on paberile pannud Aivar Roosaar, harmoneerub väljanägemiselt peamajaga, interjöörgi kujundatakse samas võtmes. Roosaar oli Ammende renoveerimise juht, temalt pärineb nii Pärnu kuursaali kui Tartu Püssirohukeldri sisekujundus.

Et Ammende villa on muinsuskaitse all, tutvustasid hoone haldajad kavatsust kõigepealt muinsuskaitseameti juures tegutsevas muinsuskaitsenõukogus. Sealse arhitektuurimälestiste ekspertnõukogu liikmed leidsid, et kavandatav hoone harmoneerub villaga.

Tohv põhjendab vajadust uue hoone järele sellega, et praegu majutab Ammende külalisi kärnerimajjagi, kus peamajaga võrreldes on märksa tagasihoidlikumad tingimused. 'Aga vaatamata peamajaga võrreldes oluliselt madalamale hinnale, ei vasta need kaugeltki Ammende villa külaliste ootustele,' tõdes tegevjuht.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing