PM: Pooled pered jäävad tulumaksusoodustuseta

23. november 2004, 08:20

Rahvaliidu kavandatavat tulumaksusoodustust saaksid rahandusministeeriumi hinnangul kasutada ainult pooled kahe või enama lapsega pered.

«Maal elavaid lastega peresid see soodustus üldse ei puuduta,» ütles Postimehele Tartumaal elava suurpere ema Tulvi Luud, kelle sõnul on maal väikseid lapsi kasvatavatel naistel sageli raske tööd leida.

«Siinkandis saavad paljud ainult miinimumpalka,» tõstis Luud esile põhjuse, miks isegi tööl käivatest pereinimestest soodustus ebaõiglaselt mööda läheb. Tema arvates on tulumaksusoodustusest kasu eelkõige rikkamatel pealinna peredel, kellel on suuremad sissetulekud.

Rahandusministeeriumi andmeil ei kasutanud 19 728st kolme või rohkema alaealise lapsega perekonnast mullu tulumaksuvabastust 42 protsenti.

Ministeerium prognoosib, et ka 42 protsenti 84 485st kahe ja enama alaealise lapsega perest ei saa tulumaksusoodustust kasutada, mistõttu läheb see riigile maksma maksimaalse 446 miljoni krooni asemel vaid 256 miljonit krooni aastas.

«Kõigi peale mõeldakse jõudumööda,» kinnitas Rahvaliidu esimees Villu Reiljan maksuettepanekut kommenteerides. Tema sõnul soovivad rahvaliitlased maksumuudatusega seda, et riik toetaks tulumaksusoodustusega neid peresid, kus isal ja emal on töö ning peres kasvab hulk lapsi.

Tööl mitte käivatele ja lastega kodus olevatele inimestele on Reiljani sõnul olemas teised toetused.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing