USA börsid: lähenevad pühad hoidsid turgu paigal, Intel kukkus

24. november 2004, 09:39

Lähenevad pühad hoidsid eile USA aktsiaturu praktiliselt muutumatuna. Reitingu kärpimine viis langusse aga Inteli aktsia.

Kuna homme peetaval tänupühal aktsiatega kauplemist ei toimu ja reede on nn. ?must reede?, mil kaubeldakse vaid pool päeva ei tahetud juba eile aktsiaturul kindalt suunda võtta.

Eriti ei suutnud midagi korda saata ka nafta hind, mis küll päevasiseselt tõusis New Yorgi kaubabörsil üle 50 dollari barrelist, kuid lõpetas siiski 48,94 dollaril ehk vaid 0,6% kõrgemal kui päev varem.

Kvaliteetaktsiate liikumisi jälgiv Dow Jones tööstuskeskmine tõusis 0,03%, tasemeni 10492,60 punkti. Tehnoloogiasektori aktsiaid kajastav Nasdaqi koondindeks andis järele 0,04%, peatudes 2084,28 punktini.

Lähenevad pühad kuivatavad aktsiaturul käibe kokku. Samas jaekaubandusfirmadele on see aasta õitsemisperioodiks. Mustal reedel ehk päev pärast tänupüha saavad paljud kaubandusfirmad aasta parima päevakäibe. Sellest tulenevalt võib nädalavahetusel hakata kuulma jaemüügifirmade uutest päevakäibe rekorditest.

Eilse päeva liikujatest jäi silma mikrokiipide sektor, kuna Credit Suisse First Boston kärpis Inteli reitingut. Peaosalise aktsia, mille tootlus peaks investeerimispanga sõnul jääma tulevikus turu keskmisele alla, vajus 3% tasemeni 23,37 dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing