Parem lepi võlausaldajaga kokku

Sigve Varik 25. november 2004, 00:00

Vastukaja artiklile ?Inkassofirmad pole poisid kurikatega?, ÄP, 18.11.

ervitatav on inkassofirmade ellukutsumine ja tegevus just firmade ja ettevõtete suhtes, kellele ollakse võlgu ja kes kasutavad inkassofirmade teenust.

Kuid lihtinimese suhtes on inkassofirmad just nn kurikatega vehkivad onud, kes ähvardavad inimest kõikvõimalike vahenditega. Ei võta kuulda leevendavaid asjaolusid maksepäevadest mittekinnipidamisel - näiteks, kui inimene viibib haiglaravil või on liikumispuudega (ajutiselt).

Teavitades oma viivitusest ka inkassofirmat, ei huvita inkassofirmat sinu põhjused ja põhjendused, vaid sellegipoolest lisavad lahkelt viiviseid, ilma et nad sellest võlgnikule suvatseksid teatada. Aina lisavad summale juurde kroone.

Seega oleks minu soovitus küll, et võlgnikud, kes saatuse või juhuse tahtel on sattunud inkassofirmade huviorbiiti: püüdke sellegipoolest kokkuleppele jõuda firmaga, kelle ees teil võlg tekkis ja antud firmaga oma probleemid lahendada.

Ei või iial teada, palju inkassofirma teilt raha sisse nõuab, nuputades selleks erinevaid põhjuseid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:55
Otsi:

Ava täpsem otsing